søndag 15. juli 2012

Le Chef's sjokoladefondant


Hentet fra Tour de France-kokkens kjøkken!

Sjokoladefondant:
260 gr mørk sjokolade
260 gr smør
275 gr egg
40 gr eggeplomme
200 gr melis
30 gr kakao
135 gr hvetemel
8 gr bakepulver
Smelt smøret og ha i sjokolade
Sikt inn melis, kakao, hvetemel og bakepulver
Pisk til slutt inn egg
Ha over i sprøyteposer, la hvile 1 time
Bakes i godt smurte former på 190 grader i ca 6-7 min
Peanøtt karamell:
150 gr saltede peanøtter
100 gr sukker
50 gr smør
Kok sukker og smør til en mørk karamell
Vend inn peanøtter, og la den stivne på bakepapir.
Hakkes grovt med en kniv
Fløtekaramell:
Kok en boks kondensert melk i en kjele med vann i 3 timer.
Kjøl ned
Serveres rett fra boksen
Retten servers med en ny rørt vaniljeis.