søndag 29. november 2009

Thanksgiving

Sist torsdag, den siste i november, var Thanksgiving i USA. Den eneste høytiden fra USA jeg skulle ønske vi kunne adoptere, gjerne bytte den ut med for eksempel Valentines day eller halloween. Eller begge.

I den anledning las jeg "på den 3. side" i VG, en fast spalte med forskjellige spaltister. Denne gangen var det, nesten selvsagt, Anders Giæver som skrev (VG's reporter i USA, dersom du ikke var klar over det).

Uansett. Han skrev om den nye thanksgiving-retten i USA, en stor hit, visstnok. Den blir kalt for Turducken. Ja. høres ikke veldig godt ut, og når du snart skal få lese hva denne retten består av, kommer du antageligvis, som meg, til å tenke at det er bare amerikanere som får til sånt!

Turducken er kalkun (som jo er den tradisjonelle thanksgiving-maten), stuffa med and, stuffa med kylling. Ja. Du las rett. Her er beskrivelsen Anders Giæver ga oss på hvordan en tilbereder en sånn fugl:

"Du begynner med å beine ut en kalkun, en and og en kylling. Så deler du kalkunen i to, trekker skinnet til side fra brystet, men lar det henge igjen på ryggen. Brett ut fuglen med ryggen ned og fyll med stuffing. Gjenta prosessen med anden, og legg den oppå kalkunen, og til slutt kyllingen på toppen.

Så reverserer du det hele, lukk anden rundt kyllingen, og kalkunen rundt anden. Dermed har du en kompakt smaksbombe som skal stekes i tre-fire timer på 150 grader til steketermometeret viser ca 150 grader i kjernen - som vel er midt i kyllingen."


Noe å prøve på 1. nyttårsdag, mamma? =)

For de ekstra late/travle amerikanerene, finnes den også å få kjøpt ferdig, fra nettbokhandelen amazon. Ja. nettBOKhandelen. Amerika, ass! Anyway, den koster 127,99 USD, noe som tilsvarer ca 850 kroner.

Happy Thanksgiving!

PS: navnet kommer av TUR(key)-DUCK-(chic)KEN