fredag 15. januar 2010

Bergen kommune - et forurenset luftslott

Tidligere i uka kunne vi se på nyhetene at Bergen kommune innførte regler for hvem som kunne kjøre bil når, pga at Bergen i en ny rapport er Europas mest forurensede by. De delte dagene mellom oddetall og partall. Dvs at alle biler med registreringsnr som sluttet på et partall bare kunne kjøres på partalls-datoer, og vice versa.

Endelig en god idè fra norske politikere! Og bergenser'ne som ble intervjuet på tv var positive til planen. POSITIVE. Og DET er ikke ofte!

Ikveld på TV2 Text-TV:

"Bergen kommune vedtok i et ekstraordinært møte å oppheve restriksjonene på bilkjøring i sentrum fra midnatt. Årsaken er at vinden har blåst bort forurensingen som lå som et lokk over byen i flere dager. Det opplyser Robert Rastad, informasjonssjef i Bergen kommune til TV2. Det betyr at ordningen med oddetalls- og partallskjøring nærmest er over før den kom skikkelig i gang."

Er kommunestyret i Bergen kommune virkelig så dumme og navlebeskuende at de tror at alt er løst pga ei vindkule?! Og det dere "lokket" som har ligget over byen i flere dager, hvor dro det? til havs? innover i landet? Ikke så nøye, det er i alle fall ikke i Bergen lenger!

Dette er tull. Rent fjas. Og det verste er at det ikke overrasker meg lenger. Det norske folk vil mye heller kjøre bil, eller ta privatfly til klimakonferanser, enn å spare miljøet. Vi er en navlebeskuende gjeng.