onsdag 16. september 2009

Mysterium

Da jeg og mamma var på Kypros var vi rimelig skjerma fra norsk media og nyheter. Jeg las VGnett et par kvelder, og spesielt en nyhet fanga min oppmerksomhet.

Det var historia om likfunn på Sandelvbreen i Lom. Dvs, funn av knokler, samt en sko, en bæremeis, ei klokke og et nøkkelknippe. I ettertid har det vært diskutert om dette kanskje kunne være "rester" etter et kjærestepar fra Oslo som forsvant sporløst i 1945, og ble funnet akkurat på Sandelvbreen i 1978. Denne teorien ble tilbakevist etter at alle som var med på "redningsaksjonen" i '78 bedyret at begge skjelettene var komplette.

Tenk så romantisk, om enn på en tragisk måte, å forsvinne sporløst i 33 år, for så å bli funnet sammen på en bre. De ble jo i alle fall husket, disse to, både i 1978 og i 2009.

En ny teori fra TV2 i dag, går ut på at knoklene kanskje kan stamme fra ei ung kvinne, de har estimert at hun var 152 cm høy, som prøvde å komme seg vestover og kanskje til England under 2. verdenskrig. De baserer teorien på at mange gikk over breen på dette tidspunktet, og fordi det ble funnet mynter som stammer fra 1941.

Denne saken er fortsatt et mysterium, og for et mysterium det er!

Spennende:):)